Gestoomde zalm op Chinese wijze

    Gestoomde zalm op Chinese wijze

    4keer bewaard
    30min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Je zult genieten van de smaak van de Chinese ingrediënten waarmee deze geweldige zalmschotel doordrenkt is. Vis stomen is zo gezond dat we het vaker zouden moeten doen! Serveer met gestoomde rijst en roergebakken groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel olijfolie
    • een paar druppels sesamolie
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 eetlepel verse gember julienne gesneden
    • 1 eetlepel Chinese zwarte bonen en knoflooksaus
    • 1 theelepel rode chili schilfers
    • 125 ml kippenbouillon
    • 4 (110 gr) zalmfilets
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Begin met het verwarmen van water op de bodem van een stoompan.
    2. Verhit de olijfolie en sesamolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en gember gedurende 1 minuut. Meng de zwarte bonensaus en de rode peper vlokken erdoor. Kook 5 minuten. Haal van het vuur en roer er kippenbouillon door; zet apart.
    3. Spoel de zalm af en dep droog. Kruid beide zijden licht met zout en peper. Leg in een kleine ondiepe pan. Schep het zwarte bonen mengsel over de zalm. Plaats in de stoompan boven het kokend water.
    4. Stoom gedurende 10 tot 12 minuten, of totdat zalm gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren