Gevuld piepkuiken

    Gevuld piepkuiken

    3keer bewaard
    2uur


    134 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastisch recept voor piepkuiken en smaakt heerlijk met geroosterde aardappelen. Een bijzonder recept voor Kerst, of een andere gelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr gesmolten boter
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 1/2 stengel selderij, in stukjes gesneden
    • 1/4 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 1/2 (300 gr) blikje champignons, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 2 geperste teentjes knoflook
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 2 piepkuikens
    • zout en peper naar smaak
    • 60 gr gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C /gasoven stand 3.
    2. Meng in een kleine kom 110 gr gesmolten boter, ui, selderij, paprika, champignons, knoflook, basilicum, oregano en peterselie.
    3. Kruid de piepkuikens van binnen en van buiten met zout en peper naar smaak, vul ze vervolgens met gelijke hoeveelheden boter/groente/kruidenmengsel. Leg de gevulde piepkuikens in een ovenschaal (20x30 cm), borst naar boven. Besprenkel het geheel met de resterende gesmolten boter.
    4. Bedek de schaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 1/2 uur. Verwijder het deksel en bak bruin op 260 C / gasoven stand 9.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren