Gevuld piepkuiken

Dit is een fantastisch recept voor piepkuiken en smaakt heerlijk met geroosterde aardappelen. Een bijzonder recept voor Kerst, of een andere gelegenheid.

JMRYGH

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 110 gr gesmolten boter
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1/2 stengel selderij, in stukjes gesneden
  • 1/4 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 (300 gr) blikje champignons, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 2 piepkuikens
  • zout en peper naar smaak
  • 60 gr gesmolten boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

  1. De oven voorverwarmen op 170°C /gasoven stand 3.
  2. Meng in een kleine kom 110 gr gesmolten boter, ui, selderij, paprika, champignons, knoflook, basilicum, oregano en peterselie.
  3. Kruid de piepkuikens van binnen en van buiten met zout en peper naar smaak, vul ze vervolgens met gelijke hoeveelheden boter/groente/kruidenmengsel. Leg de gevulde piepkuikens in een ovenschaal (20x30 cm), borst naar boven. Besprenkel het geheel met de resterende gesmolten boter.
  4. Bedek de schaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 1/2 uur. Verwijder het deksel en bak bruin op 260 C / gasoven stand 9.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties