Chile verde

    Chile verde

    4keer bewaard
    2uur


    238 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastisch Mexicaans recept voor groene chili dat eenvoudig te maken is en gebruik maakt van tomatillos, of groene tomaten. Het aroma is hemels, net als de mooie groene kleur.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 2,75 kg blokjes varkensvlees
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 2 grote uien, gehakt
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel zeezout
    • versgemalen peper, naar smaak
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 4,5 liter kippenbouillon
    • 8 verse poblano pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 4 verse jalapeno pepers of groene pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 2 gele paprika's, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1,3 kg verse tomatillos (groene tomaten), zonder vliesjes
    • 1 bosje koriander, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een grote braadpan op hoog vuur, braad je het varkensvlees in de plantaardige olie aan tot het goudbruin is. Haal het vlees uit de pan, en bewaar 2 eetlepels olie. Bak de gesnipperde ui en knoflook, op smaak gebracht met zout en peper in de olie totdat de uien zacht zijn. Breng op smaak met komijn, roer er dan het varkensvlees en kippenbouillon door. Sudder gedurende 1/2 uur.
    2. Roer de poblanos, jalapenos en paprika erdoor. Pureer de tomatillos en koriander in een blender, en voeg ze toe aan de pan. Laat een extra 30 tot 45 minuten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren