Groene tomaatcake

    Groene tomaatcake

    1keer bewaard
    1uur10min


    233 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke gekruide cake van groene tomaten. Bestrooi de cake met poedersuiker of besmeer met roomkaasglazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 725g fijngehakte groene tomaten
    • 1 eetlepel zout
    • 125g boter
    • 400g suiker
    • 2 eieren
    • 250g bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1/4 theelepel zout
    • 60g (sultana) rozijnen
    • 60g gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de gehakte tomaten in een kom en bestrooi met 1 eetlepel zout. Laat 10 minuten staan. Doe ze in een zeef of vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4. Vet een 20x30cm bakvorm in en bestuif met bloem.
    3. Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren toe en mix tot een romig geheel.
    4. Zeef bloem, kaneel, nootmuskaat, baksoda en 1/4 theelepel zout samen. Voeg rozijnen en noten toe en meng de droge ingrediënten door het romige mengsel. Het beslag wordt zeer stijf. Meng goed door.
    5. Voeg de goed uitgelekte tomaten toe en meng door. Schenk in de voorbereide bakvorm.
    6. Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren