Havermoutkoekjes met cranberry's en witte chocolade

    Havermoutkoekjes met cranberry's en witte chocolade

    7keer bewaard
    20min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Havermout-rozijnen koekjes zijn een klassieker, maar deze heerlijke koekjes bevatten net iets meer. Witte chocolade en gedroogde cranberry's zorgen voor een heerlijk koekje.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 180 gr gezoete gedroogde cranberry's
    • 225 ml sinaasappelsap
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr donkerbruine zachte suiker
    • 2 eieren
    • 120 gr havermoutvlokken
    • 200 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 175 gr gehakte witte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een kleine kom week je de gedroogde cranberry's in sinaasappelsap tot ze zacht zijn, ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3.
    2. In een grote kom meng je de boter en bruine suiker tot een gladde zachte massa. Klop de eieren erdoor. Meng de havermout, bloem, baksoda, bakpoeder en zout en roer dit door het botermengsel. Giet de cranberry's af en roer ze door het deeg, samen met witte chocolade, waarbij je zorgt dat je niet teveel roert zodat je taaie koekjes krijgt. Verdeel het deeg met een lepel op ingevette bakplaten.
    3. Bak gedurende 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster volledig laat afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren