Heerlijke kleine pannenkoekjes

    Heerlijke kleine pannenkoekjes

    14keer bewaard
    25min


    119 personen hebben dit gemaakt

    Deze mini pannenkoekjes zijn dik en luchtig. Onweerstaanbaar met wat jam naar keuze en slagroom!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125g zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 ei
    • 1 eetlepel boter, gesmolten
    • 125ml melk, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zeef de bloem in een middelgrote kom en roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden, en voeg het ei toe. Roer met een houten lepel, terwijl je er geleidelijk melk bij giet tot je de gewenste consistentie hebt. Voor dikkere pannenkoekjes heb je een dikker beslag nodig, en voor dunne pannenkoekjes een dun beslag. Roer de gesmolten boter als laatste toe, mix tot een glad geheel.
    2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met olie. Schep een grote lepel beslag in de hete pan. De pannenkoekjes moeten ongeveer 5 cm doorsnee hebben. Keer ze om als er bubbels verschijnen op het oppervlak, en bak ze aan de andere kant bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    5

    - 15 apr 2012

    van
    4

    Ik ga dit recept zeker proberen - 23 dec 2013

    carreramorel
    3

    De boter heb ik vervangen door een koffielepel maïs olie en de suiker door honing. Heel erg lekker! - 01 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren