Heerlijke wentelteefjes

    Heerlijke wentelteefjes

    7keer bewaard
    55min


    788 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor wentelteefjes met een heerlijke rijke, romige smaak, een beetje als creme brulee. Bereid het de avond van tevoren voor, en bak ze vervolgens de volgende ochtend. Vooral leuk als een speciale afsluiter van een brunch. De Grand Marnier maakt dit gerecht af!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 gr ongezouten boter
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)
    • 6 sneetjes wit brood
    • 5 eieren
    • 350 ml (slag)room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel sinaasappellikeur (zoals Grand Marnier)
    • 1/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Smelt de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur. Meng de donkerbruine suiker en kandijsiroop erdoor, blijf roeren tot de suiker is opgelost. Giet over in een ovenschaal (20x30 cm).
    2. Verwijder de korsten van brood, en rangschik de sneetjes brood in de ovenschaal in een enkele laag. In een kleine kom klop je de eieren, room, vanille-extract, sinaasappel likeur en zout goed door elkaar. Giet over het brood. Dek af, en koel ten minste 8 uur, of 's nachts.
    3. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Haal de schotel uit de koelkast, en laat op kamertemperatuur komen.
    4. Bak zonder deksel 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het brood goudbruin gekleurd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    heeeeeeeeeeeerlijk - 01 jan 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren