Het beste kaneel-rozijnenbrood

    Het beste kaneel-rozijnenbrood

    9keer bewaard
    50min


    135 personen hebben dit gemaakt

    Dit kaneel-rozijnenbrood is absoluut heerlijk als het geroosterd is. Het brood wordt gebakken in de oven, maar de brood machine wordt gebruikt om de voorbereiding eenvoudig te maken. Serveer met boter en een mok hete koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 350 ml warm water
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels margarine
    • 1 theelepel zout
    • 550 gr bloem
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 2 theelepels gedroogd bakkersgist
    • 170 gr rozijnen
    • 2 eetlepels zachte boter
    • 2 eetlepel donkerbruine zachte suiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 eetlepel boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe water, melk, margarine, zout, bloem, suiker en gist in bak van de broodmachine in de volgorde zoals door de fabrikant aanbevolen. Selecteer de juiste cyclus (deegstand) en druk op start.
    2. Als je machine een instelling voor vruchten heeft, voeg de rozijnen toe bij het signaal, of anders ongeveer 5 minuten voor de kneed cyclus is voltooid.
    3. Haal het deeg uit de machine als de eerste cyclus is voltooid. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een rechthoek. Bestrijk het deeg met boter, bruine zachte suiker en kaneel. Rol het deeg op en verdeel het in twee delen. Plaats de zo ontstane broden in twee licht ingevette bakblikken (450 gr). Dek af en laat het rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in grootte, ongeveer 1 uur.
    4. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    5. Bestrijk de bovenkanten van de gerezen broden met gesmolten boter en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 40 minuten, totdat de korst is bruin en de broden hol klinken als je erop tikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren