In de pan gebakken bourbon-pecannoten kip

    In de pan gebakken bourbon-pecannoten kip

    2keer bewaard
    50min


    570 personen hebben dit gemaakt

    In dit eenvoudige maar elegante recept, zijn kipfilets bedekt met een korst van pecannoten, en geserveerd met een boterachtige Bourbon saus. Een hoofdgerecht dat de show steelt!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr fijngehakte pecannoten
    • 60 gr paneermeel
    • 8 kipfilets
    • 4 eetlepels geklaarde boter, gesmolten
    • 4 eetlepels Franse mosterd
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 2/3 eetlepels bourbon whiskey
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 175 gr ongezouten boter, gekoeld en in kleine blokjes gesneden
    • 8 eetlepels gesneden lente-uitjes, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de pecannoten, paneermeel en 2 eetlepels geklaarde boter. Spreid het mengsel uit op een bord. Druk de kipfilets in het mengsel aan beide zijden. Verhit de resterende 2 eetlepels geklaarde boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kipfilets bedekt met het mengsel in de pan, en bak ze aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en het vlees gaar is, ongeveer 10 minuten per kant.
    2. In een kleine steelpan, meng je de Franse mosterd, donkerbruine zachte suiker, bourbon, sojasaus en worcestersaus tot een gladde massa. Breng aan de kook op middellaag vuur, haal vervolgens van het vuur en klop er de 175 gr ongezouten boter stukje bij beetje in. Zet niet meer op het vuur.
    3. Leg de kipfilets op een grote serveerschaal. Giet de saus over de kip en bestrooi met lente-ui om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren