In spek gewikkelde eendenborst

    (20)
    1 uur 15 minuten

    Een eenvoudige manier om eendenborst te bereiden. Serveer met wilde rijst en vers brood voor een bijzondere maaltijd.


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels zout
    • 2L water
    • 12 eendenborstfilets
    • 12 plakjes spek
    • 450ml Italiaanse saladedressing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng zout en water. Zet 2/3 van het mengsel apart, en giet de rest in een glazen ovenschaal. Laat de eend een nacht in het zoute water weken. Ververs tweemaal het zoute water.
    2. Gooi de volgende ochtend het zoute water weg, en giet de saladedressing over de eendenborst, en marineer gedurende ten minste 8 uur.
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4. Wikkel elke borst voor de helft in plakje spek, en zet vast met een cocktailprikker. Leg de eendenborsten in een ovenschaal van 20x30cm.
    4. Bak gedurende ongeveer 1 uur in de oven, tot het spek knapperig is, en de eend gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (20)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren