Kaas Spätzle

    Kaas Spätzle

    12keer bewaard
    35min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek Duits recept voor Käsespatzen, letterlijk vertaald betekent het "kaas-mussen"! Als kind was dit mijn favoriete gerecht en ik maak het nog steeds tenminste eens per maand. Het is een heerlijk alternatief voor macaroni met kaas waar je kinderen gek op zullen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 250 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 500 gr witte bloem
    • klontje boter
    • 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
    • 250 gr Gruyère of Emmentaler kaas, grof geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de eieren, water en zout en voeg geleidelijk de bloem toe, roer met een houten lepel, tot het deeg net niet meer aan de kom blijft plakken. Het deeg moet heel taai zijn.
    2. Verwarm een schaal, hetzij in een warme oven of in de magnetron.
    3. Breng een pan met water en zout aan de kook en druk het deeg door een Spätzle zeef in het zoute water. De Spätzle zijn klaar wanneer ze drijven. Giet ze af en plaats ze in de verwarmde schotel.
    4. In de tussentijd verhit je de boter in een koekenpan en bak je de uien tot ze bruin zijn.
    5. Maak laagjes van de Spätzle afwisselend met de kaas in de warme schaal en strooi de uien er bovenop. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren