Kalfsvlees met Marsala op klassieke wijze

    Kalfsvlees met Marsala op klassieke wijze

    2keer bewaard
    35min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept bewerkt van een kalfsvlees met Marsala recept uit een restaurant in Bagnione, Italië. Het is eenvoudig en zeer smakelijk. Geplette varkensvlees medaillons in plaats van kalfsvlees worden ook vaak gebruikt in dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 450 gr kalfsmedaillons
    • 125 gr witte bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 1 grote sjalot, gehakt
    • 450 gr verse champignons, in plakjes
    • 225 ml droge Marsala wijn
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 450 ml kippenbouillon
    • 225 ml runderbouillon
    • 2 eetlepels ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 120 C / gasoven stand 1/2.
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Smeer het vlees in met bloem en kruid het met zout en peper. Bak gedurende ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en leg ze in een ovenschaal bedekt met een folie; houd ze warm in de voorverwarmde oven tot je klaar bent om ze te serveren.
    3. Verhit de resterende olijfolie in de koekenpan op een matig laag vuur en bak de sjalot en champignons terwijl je alle bruine stukjes er steeds bij schraapt tot de sjalotten zacht zijn. Verhoog het vuur tot medium-hoog en roer de Marsala en knoflook erdoor. Kook en blijf roeren tot de saus wat dikker is. Meng de kippenbouillon en runderbouillon in de koekenpan, en blijf roeren tot het vocht met 3/4 is verminderd. Verwijder van het vuur en roer de boter erdoor tot deze gesmolten is. Serveer over het kalfsvlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rutger123
    van
    0

    Een lekker gerecht en vrij eenvoudig om te maken. - 11 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren