Kantonese kreeft

    Kantonese kreeft

    1keer bewaard
    40min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze kreeft is zo goed! Mijn Oma, die is Chinees, maakt dit elke keer als ik haar kom opzoeken. Het vergt een beetje moeite als je niet vertrouwd bent met het schoonmaken van kreeft, maar het is zeker de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kleine (500 gr) verse levende kreeften
    • 75 ml arachideolie, verdeeld
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 1 schijfje verse gember, gehakt
    • 170 gr mager varkensgehakt
    • 225 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel sherry
    • 1 eetlepel soja saus
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 2 losgeklopte eieren
    • 3 lente-ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de kreeft af, en houd met de buik naar boven vast. Aan de onderkant van de staart, is een kleine opening, steek er een lange spies in om urine die nog in zijn lichaam zit te verwijderen. Breek de staart af, hak de staart in kleine stukjes, en breek de klauwen ook doormidden. Als je weet hoe je het lichaam van de kreeft moet eten, snijd dit dan ook en gooi het op de stapel erbij.
    2. Verhit de helft van de arachideolie in een diepe zware koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de geplette knoflook toe, en bak gedurende ongeveer 1 minuut. Gooi de kreeftstukken erbij, en roerbak tot ze gaar zijn, ongeveer 4 tot 5 minuten. Leg het kreeft en knoflook mengsel in een schaal en houd warm.
    3. Verhit de resterende olie in de koekenpan. Voeg de gehakte gember en varkensgehakt toe en bak tot het vlees niet meer roze is. Giet de bouillon erover en breng aan de kook, onder voortdurend roeren. In een kleine kom en meng je de sherry, sojasaus, maïzena en donkerbruine basterdsuiker tot het goed gemengd is. Voeg het sherry mengsel in de pan toe en roerbak een minuut of twee, totdat de saus dik wordt en enigszins helder.
    4. Roer de lente-uitjes erdoor, en draai het vuur uit. Besprenkel de losgeklopte eieren over het mengsel in de pan en roer tot de eieren kleine stukjes worden. Tot slot, doe de kreeft terug in de pan en kook op laag vuur een paar minuten om de smaken te vermengen. Verplaats naar een schaal en laat het staan, bedekt, gedurende een paar minuten voor het serveren. Eet met gestoomde rijst en geniet van je harde werk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren