Karnemelk broodjes

    Karnemelk broodjes

    10keer bewaard
    25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze broodjes voor het ontbijt in het weekend wanneer we zin in vers gebakken brood hebben. Ze zijn hemels met boter en jam. Ze smaken het best op de dag dat je ze bakt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 280 gr bloem
    • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 eetlepels koolzaadolie
    • 240 ml karnemelk
    • suiker om te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.
    2. Meng alle droge ingrediënten samen. Meng de olie en karnemelk door elkaar en meng door het bloemmengsel. Roer met een houten lepel, zodat je een vochtig deeg krijgt en alles goed gemengd is. Meng echter niet te lang.
    3. Maak met twee theelepels 12 gelijke hoopjes op een ingevette bakplaat, spreid ze ruim uit elkaar. Vlak de toppen een beetje af, maar niet te veel - de broodjes moeten er onregelmatig uit zien! Bestrooi ze met een beetje suiker (bruine suiker ziet er mooi uit).
    4. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Dien ze meteen op.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren