Kastanje pasta

    Kastanje pasta

    2keer bewaard
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig kastanje-pasta recept. Deze zelfgemaakte kastanje pasta kost wat moeite, maar het liefdevolle werk resulteert in een gerecht dat simpelweg ongeëvenaard is. Geniet ervan! Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr witte bloem
    • 120 gr volkorenmeel
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 1 snufje zwarte peper
    • 2 losgeklopte eieren
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 150 gr ongezoete kastanjepuree
    • 125 ml warm water
    • 120 ml olijfolie
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 60 gr geraspte pecorino romano kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote kom, combineer je de bloem, het volkorenmeel, zout, nootmuskaat en peper, goed mengen. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en 2 eetlepels olijfolie toe, goed mengen. In een andere kom combineer je de kastanjepuree en 120 ml water; voeg dit toe aan het eimengsel. Meng het eimengsel en meel zeer goed. Het deeg wordt heel stijf. Pas aan met ofwel meer meel of water. Kneed gedurende 10 minuten en laat het deeg 5 minuten rusten.
    2. Snij een handvol deeg af. Met een deegrol, rol je dit in 15 cm brede stroken, 2 mm dik. Gebruik een pasta machine als je er een hebt. Bestrooi de stroken met bloem. Laat lichtjes drogen op een neteldoek. Snijd in een lange pasta van 6 mm breed. Laat gedurende 30 minuten drogen.
    3. Voeg de pasta toe aan een grote pan met kokend gezouten water met een eetlepel olie. Kook gedurende 5 minuten, giet af Meng pasta met olijfolie, gehakte knoflook, Pecorino Romano kaas, zout en peper. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren