Broccoli quiche met kaas

    Broccoli quiche met kaas

    2keer bewaard
    1uur


    59 personen hebben dit gemaakt

    Broccoli staat centraal in deze smakelijke quiche.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 275 gr broccoliroosjes
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1/4 theelepel rode peper vlokken
    • 1 kant-en-klare taartbodem (voor hartige taart) met een doorsnede van 23 centimeter
    • 4 losgeklopte eieren
    • 1 eierdooier, losgeklopt
    • 475 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • zout en peper naar smaak
    • 125 gr geraspte mozzarella of provolone kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. Plaats een stoommandje in een middelgrote pan gevuld met ongeveer 2,5 cm water. Plaats broccoli in het mandje, en breng het water aan de kook. Bedek, en stoom 5 minuten, of totdat de broccoli gaar is maar toch nog stevig.
    3. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en bak knoflook en ui tot ze gaar zijn. Meng de broccoli erbij en bak 1 tot 2 minuten. Breng op smaak met rode peper vlokken. Bedek er de taartbodem mee.
    4. In een middelgrote kom, meng je de eieren, eigeel en room. Giet over het broccoli mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Bedek met geraspte kaas.
    5. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een spies geplaatst in het midden er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren