Kimchi Jun (Kimchi pannenkoek)

    Kimchi Jun (Kimchi pannenkoek)

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Deze Koreaanse pannenkoeken worden pittig geserveerd, niet zoet. Ze zijn fantastisch voor het verwerken van over-gefermenteerde kimchi!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150g Kimchi, uitgelekt en gehakt
    • 125ml bewaard sap van de kimchi
    • 125g bloem
    • 2 eieren
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • zout naar smaak
    • 1 eetlepel rijstazijn
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1/2 theelepel sesamolie
    • 1/2 theelepel Koreaanse chili vlokken (optioneel)
    • 1/2 theelepel geroosterde sesamzaadjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de kimchi, kimchisap, meel, eieren en lente-ui in een kom.
    2. Verhit plantaardige olie op een middelhoog vuur in een grote koekenpan. Giet 60 ml (4 eetlepels) van beslag (per pannenkoek) in de pan, en spreid zo dun mogelijk uit. Bak de pannenkoeken tot ze stevig zijn en lichtbruin, 3 tot 5 minuten per kant. Breng op smaak met zout.
    3. Voor de dipsaus, meng met een garde de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, chili vlokken en geroosterde sesamzaadjes. Serveer met de pannenkoeken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren