Kip goulash (perkelt)

    Kip goulash (perkelt)

    2keer bewaard
    25min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Dit kip goulash recept is een Oost-Europese favoriet. Het is fantastisch eenvoudig te maken en je familie zal er gek op zijn. Mijn man vraagt er minstens een keer per week om.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 6 kipfilets - in kleine stukken gesneden
    • 1/2 grote ui, gesnipperd
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 1 theelepel milde paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 (300 gr) blik champignons, met vloeistof
    • 3 eetlepels zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan verhit je de olie en voeg de kip en ui toe. Breng op smaak met bouillonblokjes, paprikapoeder en zout en peper toe. Wanneer de kip bijna gaar is, roer je er de champignons in. Dek de pan af en kook nog 5 minuten of totdat de champignons zacht zijn en de kip door en door gaar is.
    2. Wanneer de kip gaar is, roer je er de zure room door en zet je het vuur uit. Serveer warm met rijst of pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren