Kip Scarpariello

    Kip Scarpariello

    5keer bewaard
    35min


    479 personen hebben dit gemaakt

    Dit kiprecept resulteert in een heerlijk subtiel gerecht, dat makkelijk klaar te maken is. Het is vooral lekker geserveerd met vermicelli pasta of witte rijst. Geniet!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr kipfilets
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 theelepels boter
    • 2 eetlepels sjalotten, gehakt
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 250 ml water
    • 125 ml witte wijn
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, geplet
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 snufje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd kipfilets in repen, haal ze dan door het meel.
    2. In koekenpan (25 cm) verhit je de olie en boter. Voeg kip toe en bak onder af en toe roeren, tot deze goudbruin is aan alle kanten (3 tot 4 minuten). Met een tang verwijder je de kip uit pan. Zet opzij en houd warm.
    3. In dezelfde koekenpan roerbak je de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn (1 minuut). Voeg water, wijn, bouillonblokje en kruiden toe. Meng goed. Kook, onder regelmatig roeren, tot de vloeistof wordt verminderd met de helft (3 tot 4 minuten). Doe de kip terug in de pan en kook tot de saus dik is en de kip helemaal warm is (2 tot 3 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren