Kippenlevertjes met gorgonzola polenta

    Kippenlevertjes met gorgonzola polenta

    3keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke combinatie van smaken. De romige en kazige polenta is heerlijk op zichzelf, maar fantastisch gecombineerd met de kippenlevertjes en groentes in een wijn-en tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 450 gr kippenlevertjes, schoongemaakt en in stukjes gesneden
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 7 champignons, in plakjes
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes, uitgelekt
    • 225 ml witte wijn
    • zout en peper naar smaak
    • 500 ml kippenbouillon
    • 180 gr polenta
    • 175 ml melk
    • 110 gr gorgonzola, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Kook, onder regelmatig roeren, tot ze gaar zijn. Voeg champignons en knoflook toe en kook een paar minuten tot het een geurig geheel is. Verplaats de groenten naar de zijkanten van de pan en voeg de kippenlevertjes toe. Bak de levers gedurende 5 minuten, draai regelmatig.
    2. Roer tomaten en wijn in de pan en draai het vuur tot medium-high. Sudder gedurende 20 minuten, of totdat het grootste deel van de vloeistof is verdwenen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
    3. Ondertussen giet je de kippenbouillon in een steelpan en breng je deze aan de kook. Giet er langzaam de polenta al roerend bij, terwijl je goed roert. Kook een paar minuten, roer er dan de melk door. Zet het vuur laag, deksel erop en laat ongeveer 5 minuten sudderen, totdat het dik wordt. Roer de gorgonzola door de polenta tot deze gesmolten is.
    4. Schep de polenta op borden en bedek met de kippenlever saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren