Kiprolletjes met parmezaanse kaas en rauwe ham

    Kiprolletjes met parmezaanse kaas en rauwe ham

    6keer bewaard
    45min


    308 personen hebben dit gemaakt

    Net als Saltimbocca is dit gerecht hemels - kip gesmoord in Parmezaanse kaas, gerold in mozzarella en prosciutto en gebakken in witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 4 theelepels boter
    • 100g dun gesneden prosciutto (rauwe ham)
    • 280g volvette mozzarella, in plakjes
    • 75ml witte wijn
    • 4 el olijfolie
    • 1 mespuntje zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. Sla de kipfilets plat, en leg ze op een glad oppervlak. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas aan beide kanten. Leg een klein beetje gehakte knoflook en 1 theelepel boter in het midden van elke filet. Bedek elke kipfilet met een laag prosciutto en mozzarella. Bewaar een deel van de ham om later bovenop de kipfilet te leggen. Rol elke kipfilet op, en steek vast met sateprikkers.
    3. Meng in een ovenschaal van 20x30cm, de witte wijn en olijfolie. Leg de kiprollen in de schotel. Leg een beetje ham op de bovenkant van elke rol, en bestrooi met peper.
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren