Klassieke crème brûlée

    Klassieke crème brûlée

    25keer bewaard
    45min


    252 personen hebben dit gemaakt

    Bijna geen enkel dessert dat zo elegant is, is ook zo eenvoudig. Als je niet beschikt over een keukenbrander, plaats dan de vormpjes onder de grill voor een paar minuten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 475 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eierdooiers
    • 4 eetlepels basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2 en bedek de bodem van een grote ovenschaal met een vochtige keukendoek.
    2. Meng room, 4 eetlepels suiker en zout in een pan op middelhoog vuur. Roer af en toe, 4 tot 5 minuten, totdat er stoom opstijgt. In een middelgrote kom klop je de eierdooiers en de vanille tot een gladde massa. Giet de warme room in de eierdooiers, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, totdat alle room is opgenomen. Giet het mengsel in de vier schaaltjes.
    3. Plaats de schaaltjes op de handdoek in de ovenschaal en plaats de ovenschaal op een oven rek. Giet kokend water uit de waterkoker in de schaal tot halverwege de zijkanten van de kleine schaaltjes. Bedek de hele schaal losjes met folie.
    4. Bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vla een beetje stevig is. Laat de schaaltjes afkoelen in de koelkast gedurende 4 tot 6 uur.
    5. Voor het serveren, strooi je 1 eetlepel suiker over elk schaaltje. Gebruik een keukenbrander of grill om de bovenkanten te bruinen, gedurende 2 tot 3 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    stroopwafel
    1

    Heerlijk! Ik heb geen gasbrandertje, dus heb de suiker laten smelten onder de grill van de oven, maar dan moet je er wel goed bij blijven, voor je het weet is de suiker te bruin... bij mij was het in 15 seconden al klaar. De creme was lekker, niet heel stijf. - 26 dec 2010

    0

    Lijkt me heerlijk ik ga het dit weekend maken. - 14 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren