Eggs Benedict (gepocheerd ei met hollandaise saus)

    Eggs Benedict (gepocheerd ei met hollandaise saus)

    10keer bewaard
    40min


    382 personen hebben dit gemaakt

    Warme broodjes met boter, spek en gepocheerd ei overgoten met hollandaise saus. Dit is het ultieme Amerikaanse brunch recept, heerlijk voor een speciale gelegenheid, zoals moederdag of Kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eierdooiers
    • 3 1/2 eetlepels citroensap
    • 1 mespuntje gemalen witte peper
    • 1/8 theelepel worcestersaus
    • 1 el water
    • 225 gr gesmolten boter
    • 1/4 tl zout
    • 8 eieren
    • 1 theelepel azijn
    • 8 plakjes spek
    • 4 Engelse muffins (broodjes), opengesneden
    • 2 eetlepels zachte boter
    • gehakte verse bieslook om te garneren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Om de hollandaisesaus te maken: vul een pan met wat water en zet hierbovenop een pan of kom, zodat die het water net niet raakt. Breng het water zachtjes aan de kook. Klop de eidooiers samen met het citroensap, witte peper, worcestersaus en 1 eetlepel water in de bovenste pan.
    2. Voeg de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel, 1 of 2 eetlepels per keer, terwijl je voortdurend blijft kloppen. Als de hollandaise te dik wordt, voeg dan een theelepel of twee warm water toe. Blijf kloppen tot alle boter is opgenomen. Mix de zout erdoor en haal van het vuur. Plaats een deksel op de pan om de saus warm te houden.
    3. Verwarm de grill voor. Om de eieren te pocheren: Vul een grote pan voor 7,5 cm met water. Breng het water zacht aan de kook, voeg dan azijn toe. Breek de eieren voorzichtig in het kokend water en laat 2 1/2 tot 3 minuten koken. De dooiers moeten nog zacht zijn in het midden. Verwijder de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een warm bord.
    4. Terwijl de eieren worden gepocheerd; bak het spek in een middelgrote koekenpan op matig tot hoog vuur en rooster de Engelse muffins op een bakplaat onder de grill.
    5. Besmeer de geroosterde broodjes met zachte boter, en beleg elk met een stuk spek, gevolgd door een gepocheerd ei. Leg 2 muffins op elk bord en besprenkel met hollandaise saus. Bestrooi met gehakte bieslook en dien direct op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren