Klassieke New York Cheesecake

    Klassieke New York Cheesecake

    11keer bewaard
    1uur35min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Deze cheesecake in New Yorkse stijl kan niet mislukken en is ongelofelijk lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr verkruimelde volkorenbiscuit (Digestive)
    • 4 el basterdsuiker
    • 75 gr boter, gesmolten
    • 675g roomkaas, op kamertemperatuur
    • 200 basterdsuiker
    • 4 eieren, kamertemperatuur
    • 1 el vanille-extract
    • 1 theelepel wijnsteen
    • 475ml zure room
    • 1 tl vanille-extract
    • 100 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Meng de koekkruimels, suiker en boter in een kom. Druk op de bodem en tot 1cm hoogte van de rand van een springvorm met 23 cm doorsnee.
    3. Meng in een grote kom de roomkaas en 200g suiker met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Mix de eieren, 1 eetlepel vanille en wijnsteen erdoor. Schenk over de taartbodem.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het midden stevig is, na ongeveer 50 minuten. Laat op kamertemperatuur 5 minuten afkoelen.
    5. Meng de zure room, 1 theelepel vanille en 100g suiker in een kom tot een gladde massa; Schenk het voorzichtig over de cheesecake; begin aan de zijkanten van het bakblik en werk zo naar het midden.
    6. Zet nog eens 5 minuten in de oven. Laat in het bakblik afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de taart minstens 6 uur in de koelkast voor opdienen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren