Knapperige cajun friet

    Knapperige cajun friet

    4keer bewaard
    25min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn heerlijke frietjes, anders dan anders, met een extra krokant laagje van maïsbloem en Cajun kruiden. Maïsbloem is beschikbaar in de grotere supermarkten, op Afrikaanse markten en in reform winkels. (Gebruik geen maïzena - dat is niet hetzelfde!)

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gr aardappelen, in patatvorm gesneden
    • 125 gr maïsbloem
    • 2 eetlepels polenta (maïsmeel)
    • 2 eetlepels cajun kruiden
    • 1 liter olie om in te frituren
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Plaats de gesneden aardappelen in een grote kom met koud water. Laat 10 minuten weken. In een grote hersluitbare plastic zak, meng je de maïsbloem, polenta en cajun kruiden. Schud de zak om alles goed te mengen. Giet de aardappelen af, maar laat ze nat. doe de aardappelstaafjes in de plastic zak met het kruidenmengsel, en schud om ze goed te bedekken.
    2. Verhit de olie in een frituurpan tot 190 C / gas 5.
    3. Bak de friet in de hete olie gedurende 7 tot 10 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de friteuse en laat ze op keukenpapier uitlekken. Breng op smaak met een kleine hoeveelheid zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren