Knolselderij met ei en citroensaus

    Knolselderij met ei en citroensaus

    4keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze Turkse meze kan zowel koud als warm worden gegeten en vormt een interessante manier om knolselderij te bereiden. Meestal maak ik het vers en serveer direct, maar je kan knolselderij van te voren koken en dan de saus vers maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 tot 2 grote knolselderij (ongeveer 1 kg)
    • het sap van 1 citroen
    • zout naar smaak
    • 1 theelepel suiker
    • 2 eierdooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van 2 cm. Doe in een pan, dek af met net genoeg water en voeg de helft van het citroensap, zout en suiker toe. Dek af met een deksel en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is.
    2. Verwijder de selderij uit de pan en leg in een schaal. Bewaar het kookvocht.
    3. Meng de resterende citroensap met de eierdooiers, meng er 2-3 eetlepels van het kookvocht door en giet het in een kleine steelpan. Verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, laat het niet koken, dan zal het ei schiften. Breng op smaak met kruiden. Als de saus te zuur is, roer je er een beetje meer van het kookvocht door. Giet de saus over de blokjes knolselderij en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren