Koffie en chocolade cheesecake

    Koffie en chocolade cheesecake

    6keer bewaard
    1uur15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke chocolade cheesecake verfraaid met koffie-likeur. Gegarandeerd genieten! Deze taart moet minstens 8 uur afkoelen in de koelkast, dus het is verstandig hem een dag van tevoren te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 340 gr roomkaas
    • 100 gr basterdsuiker
    • 3 eieren, kamertemperatuur
    • 7 eetlepels slagroom
    • 2 eetlepels koffie-likeur
    • 80 gr melkchocolade, grof gehakt
    • 125 ml slagroom
    • geraspte pure chocolade om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2.
    2. In een mengkom meng je de roomkaas en suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een door. Meng 3 eetlepels slagroom en de koffie-likeur erdoor. Giet in een glazen 20 cm taartvorm.
    3. In een kleine pan smelt je de chocolade met de resterende 4 eetlepels slagroom.
    4. Besprenkel chocolade in een spiraal patroon over de vulling. Roer zachtjes met de punt van een tafelmes om een marmeren effect te bereiken. Zet de glazen schaal in een grotere schaal met water dat tot halverwege de zijkanten komt.
    5. Bakken op 150 ° C / gasoven stand 2 tot het midden stevig is, ongeveer 55 minuten. Laat gedurende de nacht helemaal afkoelen in de koelkast, afgedekt met plasticfolie. Garneer met slagroom en geraspte chocolade.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren