Kokosnoot tapioca in papaja

  (1)
  30 minuten

  Kokosnoot tapioca is een all-time favoriet. Ik hou ook van de tropische vrucht papaja. Toen ik deze twee dingen gecombineerd had werd ik helemaal blij. Je kunt de kokosnoot tapioca ook maken op zichzelf, zonder de papaja schaal!


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 100 gr tapioca parels
  • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
  • 2 grote papaja's - in de lengterichting gehalveerd en zonder zaadjes

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Breng in een pan water aan de kook. Roer de tapioca in het kokende water. Zet het vuur tot medium om water te laten pruttelen. Kook, onder regelmatig roeren zodat de parels niet vastkleven aan de onderkant van de pan, tot het water verdikt, gedurende 5 tot 7 minuten. Giet af. Giet de tapioca over in een grote kom en bedek met koud water.
  2. Vul de pan met vers water en breng aan de kook. Zodra de tapioca parels zijn afgekoeld, giet je het koude water uit de kom en doe je de tapioca in het kokende water. Haal de pan van het vuur en blijf roeren tot de parels helder zijn gedurende nog eens 5 tot 7 minuten;laat uitlekken. Doe de tapioca in een schone kom en bedek met koud water. Als de parels nog niet helemaal helder zijn, blijf je het proces herhalen totdat ze helder zijn.
  3. Giet de kokosmelk in een kleine pan en plaats deze op middelhoog vuur en breng aan de kook. Zodra de kokosmelk suddert, roer je er de tapioca door tot de parels gelijkmatig zijn bedekt. Haal van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen; schep in de papaja helften. Bewaar in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)