Koreaanse ossenhaas

    Koreaanse ossenhaas

    15keer bewaard
    30min


    237 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder kreeg dit recept van een Koreaanse dame en zij heeft het weer aan mij gegeven. Serveer met rijst of met roergebakken groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900g dun gesneden ossenhaas
    • 120ml sojasaus
    • 5 eetlepels suiker
    • 2 1/2 eetlepels sesamzaad
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 3 sjalotten, in dunne plakjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 5 eetlepels mirin (Japanse zoete wijn)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng in een grote kom de sojasaus, suiker, sesamzaadjes, sesamolie, sjalotten, knoflook en mirin. Voeg het vlees toe, en roer om het vlees een laagje te geven. Dek af en zet 12 tot 24 uur in de koelkast.
    2. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin het vlees gedurende 5 tot 10 minuten, of totdat het vlees niet meer roze is van binnen. Serveer met een salade of gebakken rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 17 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren