Koude komkommersoep

    Koude komkommersoep

    1keer bewaard
    10min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is een van mijn favoriete soepen in de zomer. Hij is zeer snel te maken en is echt verfrissend. Komkommers worden gecombineerd met yoghurt, karnemelk, knoflook, munt en peterselie, en je hebt een mooi zomers voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr yoghurt
    • 2 komkommers
    • 350 ml karnemelk
    • 2 teentjes knoflook
    • kleine handvol verse muntblaadjes
    • 1 klein bosje platte peterselie
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Haal de yoghurt gedurende 30 minuten via een koffiefilter of een stuk neteldoek door een fijne zeef. Giet het verzamelde wei weg (je kunt dit ook, in plaats van water, gebruiken voor het bakken van brood).
    2. Schil de komkommer en schraap de zaadjes eruit. Pureer een deel van de yoghurt, karnemelk en knoflook in een blender. Voeg de rest van de yoghurt en karnemelk toe, evenals de munt en peterselie en pureer het geheel. Wellicht moet je het in twee keer doen als de blender te vol zit. Voeg olijfolie en kruid met zout en peper. Laat afkoelen en gekoeld serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren