Koude tomatensoep met rozemarijn

    Koude tomatensoep met rozemarijn

    4keer bewaard
    10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn alternatief voor gazpacho. Voor het beste resultaat moeten de tomaten heel rijp zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kg rijpe tomaten
    • 2 dikke sneden oud wit brood
    • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook
    • 250 ml kippenbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • Sap van 1 citroen, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Kruis de tomaten aan de bovenkant met een mes en doe ze in kokend water tot de schil begint los te laten. Laat afkoelen en pel ze. Verwijder vervolgens de zaadjes en hak de tomaten in grove stukken.
    2. Doe het brood in een kom en overgiet het met koud water. Laat kort weken en knijp het daarna goed uit.
    3. Pureer het brood met tomaten, rozemarijn en knoflook in de blender (wees voorzichtig, de blender kan te vol zijn, pureer het dan in twee keer). Voeg de bouillon toe.
    4. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer gekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren