Krabkoekjes met mango salsa

    Krabkoekjes met mango salsa

    4keer bewaard
    30min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Deze krab koekjes zijn absoluut heerlijk. De mango salsa voegt een speciaal Caribisch tintje toe. Ik geef de voorkeur aan verse krab, maar je kunt gebruiken wat voor jou het makkelijkst is.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor krabkoekjes:
    • 175 gr krab
    • 120 gr paneermeel
    • 175 gr mayonaise
    • 1 geklopt ei
    • 2 lente-uitjes, gehakt
    • 1 druppel hete chilisaus, of naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • Voor de mango salsa:
    • 1 mango, geschild, pit verwijderd en in blokjes gesneden
    • 1 rode ui, in stukjes
    • 3 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • het sap van 1 limoen
    • 1 theelepel gehakte jalapeno of groene peper, of naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Laat het krabvlees uitlekken. In een grote kom meng je de krab, het paneermeel, mayonaise, ei, lente-uitjes, hete saus en zout en peper door elkaar. Vorm van het mengsel 16 kleine koekjes. Koel gedurende 30 minuten.
    2. Ondertussen meng je in een kleine kom de in blokjes gesneden mango, ui, basilicum, koriander, limoensap, chili (indien gebruikt), zout en peper. Zet in de koelkast tot je het weer nodig hebt.
    3. Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krabkoekjes tot ze knapperig en goudbruin aan beide kanten zijn, ongeveer 4 minuten per kant. Bedek met salsa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren