Krokante courgettebloemen

    Krokante courgettebloemen

    1keer bewaard
    15min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Courgette en pompoen bloemen zijn ware geschenken uit de tuin. Mijn Italiaanse grootmoeder maakt deze elk jaar wanneer de courgettes in haar tuin beginnen te bloeien. Als alternatief kan je de bloemen ook fijnhakken en mengen door het beslag en dan theelepel voor theelepel in de hete olie laten vallen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 85 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 blaadjes verse basilicum, gehakt
    • 2 eetlepels fijn geraspte parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels koud water
    • 2 losgeklopte eieren
    • 750 ml olie om te frituren
    • 12 pompoen of courgette bloemen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een middelgrote kom roer je de bloem, bakpoeder, basilicum en parmezaanse kaas door elkaar. Meng het water en de eieren erdoor tot een glad mengsel ontstaat.
    2. Verhit 1,5 m van de olie in een grote zware koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is, doop je de bloesems in het beslag om ze te bedekken en plaats ze voorzichtig een paar per keer in de hete olie. Bak aan beide zijden krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren