Cheesecake lolly's

    Cheesecake lolly's

    26keer bewaard
    1uur40min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Cake pops, een nieuwe trend en een leuke variant van een traditioneel cheesecakerecept. Deze leuke lolly's zullen indruk maken op je familie en vrienden. Leuk voor een verjaardagsfeest of als traktatie, neergelegd op een mooie schaal. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 675 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 75 ml zure room
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eieren
    • 24 lolly stokjes
    • 280 gr witte chocolade als bedeklaag
    • 4 eetlepels gehakte pure chocolade
    • 4 eetlepels geroosterde geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de roomkaas en de suiker in een grote kom tot een gladde massa. Meng de zure room erdoor en meng goed, waarbij je de zijkanten van de kom er steeds bijschraapt. Voeg de bloem, vanille en zout toe en meng. Voeg de eieren een voor een toe, goed mengen voordat je elk volgend ei toevoegt. Giet het mengsel in een springvorm (23 cm).
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten of totdat de randen van de taart goudgeel worden. Laat afkoelen op een rooster gedurende 1 uur, daarna in de koelkast gedruende 3 uur of 's nachts.
    4. Gebruik een mini-ijs schep om ronde ballen van de cheesecake te maken. Rol ze tot 4 cm ballen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk een stokje in elke cheesecakebal. Plaats de schaal in de diepvries tot ze hard zijn, ongeveer 30 minuten.
    5. Smelt de witte chocolade. Dompel elke cheesecake lolly in de gesmolten chocolade. Dan in een van de bakjes met andere bedeklaagjes. Plaats op vetvrij papier tot de buitenkant hard is. Bewaar in de koelkast totdat ze klaar zijn om te serveren. Overgebleven lolly's bewaren in de koelkast.

    Video

    Cheesecake lolly's
    Cheesecake lolly's

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    je kunt ook een speciale cake pop vormpjes kopen is veel handiger. in plaats van roomkaas gebruik ik monchou voor de rest is een heel leuk recept - 05 mrt 2014

    0

    Bleven niet echt bollen, en de chocolade heeft het geheel dan nog meer 'omzeep' geholpen... jammer dit recept als cake is dan wel weer een topper! - 26 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren