Cheesecake met chocolade koekjes

    Cheesecake met chocolade koekjes

    25keer bewaard
    9uur30min


    428 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is decadent en verslavend. Het ziet er erg indrukwekkend uit als je deze taart opdient tijdens een etentje - je gasten zullen versteld staan en genieten van elke hap.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 160 gr chocoladekoekjes, in stukjes gebroken
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 900 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 250 gr basterdsuiker
    • 80 ml slagroom
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eieren
    • 120 gr chocoladekoekjes, in stukjes gebroken
    • 450 ml zure room
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 225 ml slagroom
    • 250 gr pure chocolade
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:9uur30min 

    1. Combineer 160 gr koekkruimels, de gesmolten boter, bruine suiker en kaneel in een middelgrote kom; druk het mengsel gelijkmatig en stevig aan op de onderkant en tot 2,5 cm aan de zijkant van een springvorm (25 cm). Bak op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 5 minuten, zet apart.
    2. In een grote kom, klop je de roomkaas tot een glad mengsel. Geleidelijk aan meng je 250 gram suiker, 80 ml room, bloem en 1 theelepel vanille erdoor. Klop de eieren er een voor een door, goed mengen na elk ei. Giet 1/3 van het roomkaasmengsel over de bodem. Bedek met 120 gr koekkruimels, giet er het resterende roomkaasmengsel over.
    3. Bak op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 45 minuten. Haal de taart uit de oven. Meng de zure room, 4 eetlepels suiker en 1 theelepel vanille; verspreid gelijkmatig over de cheesecake. Bak verder gedurende 7 minuten. Zet de oven uit en laat de taart nog 30 minuten in de oven staan. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
    4. Meng 225 ml room en de pure chocolade in een steelpan, roer op laag vuur tot de chocolade smelt, en roer er dan 1 theelepel vanille door. Giet het mengsel over de kwarktaart, terwijl deze nog warm is. Zet minstens 8 uur in de koelkast; haal de taart ongeveer 1/2 uur tot 1 uur voor het opdienen uit de koelkast. Verwijder de springvorm, versier de taart zoals je wilt en geniet!

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren