Cheesecake met chocoladestukjes

    Cheesecake met chocoladestukjes

    5keer bewaard
    1uur5min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het eenvoudigste cheesecake met chocoladestukjes-recept dat je tegen zult komen! De chocolade komt van zowel de chocoladekoekjes bodem en van de chocoladestukjes in de cheesecake. Gebruik fijn gehakte pure chocolade in plaats van kant en klare stukjes, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr volkoren chocoladekoekjes (Digestive), in stukjes
    • 110 gr gesmolten boter
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 eierdooier
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 170 gr pure chocolade stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Meng de koekkruimels, de gesmolten boter en suiker. Druk in de bodem en zijkanten van een 23 cm taartvorm. Koel de bodem terwijl je de vulling maakt.
    2. In een grote kom, meng je de roomkaas en donkerbruine suiker tot een gladde massa. Klop de eieren en eigeel erdoor. Roer de vanille erin. Daarna de chocolade stukjes. Giet de vulling over de koekjesbodem.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten, of totdat de vulling is stevig is.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    ik vond hem niet lekker, de cake was veel te laag en te bitter terwijl ik wel de instructies opvolgde - 03 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren