Cheesecake met chocoladestukjes en koekjesdeeg (chocolate chip and cookie dough)

    Cheesecake met chocoladestukjes en koekjesdeeg (chocolate chip and cookie dough)

    26keer bewaard
    1uur18min


    159 personen hebben dit gemaakt

    Als je van ijs met chocoladestukjes en koekjesdeeg houdt (Ben & Jerry chocolate chip and cookie dough ijs), zult je echt genieten van dit cheesecake recept! Het is zeer machtig, dus een klein stukje vult al goed! Kinderen vinden deze taart ook erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 170 gr fijngemalen chocoladekoekjes
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 4 eetlepels gesmolten boter
    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 4 eetlepels witte suiker
    • 2 eetlepels water
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 60 gr witte bloem
    • 170 gr pure chocolade stukjes
    • 200 gr witte suiker
    • 450 gr roomkaas
    • 475 ml zure room, verdeeld
    • 3 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract, apart te verwerken
    • 2 theelepels basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 48min  ›  Klaar in:1uur18min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng de chocolade koekkruimels met 2 eetlepels van de basterdsuiker en de gesmolten boter. Druk stevig in de bodem en tot 5 cm aan de zijkanten van een 23 cm springvorm. Bak op 180 C / gasoven stand 4 gedurende ongeveer 8 minuten.
    3. Voor het koekjesdeeg: In een kom meng je 50 gr boter of margarine met de donkerbruine basterdsuiker en 4 eetlepels van de witte suiker. Roer het water en 1 theelepel van de vanille erdoor. Klop de bloem en de pure chocolade stukjes erdoor. Roer tot het goed gemengd is.
    4. Voor de cheesecake: In een keukenmachine of met een mixer klop je 200 gr van de witte suiker samen met de roomkaas. Voeg de helft van de zure room toe, de eieren en 1 theelepel van de vanille. Meng goed en giet over de voorbereide bodem.
    5. Verdeel het koekjesdeeg in porties van 2 eetlepels gelijkmatig over de bovenkant van de taart, duw het deeg tot onder de oppervlakte. Bak op 180 C / gasoven stand 4 gedurende ongeveer 40 minuten. taart zal lichtjes kunnen schudden in het midden.
    6. Voor de bovenlaag: Meng de resterende 250 ml zure room, 1 theelepel vanille, en de 2 theelepels basterdsuiker tot een gladde massa.
    7. Verspreid de bovenlaag over de hete taart. Laat de taart afkoelen, zet daarna in de koelkast om verder af te koelen gedurende ten minste 4 uur.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren