Cheesecake voor chocolade liefhebbers

    Cheesecake voor chocolade liefhebbers

    17keer bewaard
    1uur


    75 personen hebben dit gemaakt

    Als je van chocolade en cheesecake houdt - is dit recept iets voor jou. Het is extreem decadent en precies hoe een chocoladecheesecake moet worden!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr verkruimelde volkorenbiscuit (Digestive)
    • 5 eetlepels suiker
    • 5 eetlepels gesmolten boter
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 175 gr suiker
    • 50 gr ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren
    • 170 gr pure chocolade, fijngehakt
    • 225 ml zure room
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Om de koekjesbodem te maken meng je de koekkruimels en 5 eetlepels suiker. Meng er vervolgens 5 eetlepels gesmolten boter of margarine door. Druk het mengsel op de bodem en tot halverwege de zijkant van een 23 cm springvorm. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. In een grote kom meng je de roomkaas, 175 gr suiker, cacao poeder en 1 theelepel vanille tot een licht en luchtig geheel. Voeg de eieren toe, goed mengen. Roer de gehakte chocolade erdoor. Giet over de bodem.
    3. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen gedurende 15 minuten. Verhoog de oventemperatuur tot 220 C / gasoven stand 7.
    4. In een kleine kom meng je de zure room, de resterende 2 eetlepels suiker en 2 theelepels vanille. Roer tot een gladde massa. Verdeel gelijkmatig over de gebakken vulling. Bak 10 minuten. Verwijder uit de oven en zet op een rek. Met een mes maak je de zijkanten los. Laat helemaal afkoelen, en verwijder daarna de ring van de springvorm. Zet in de koelkast voor het opdienen. Bedek en bewaar de restjes in de koelkast - indien van toepassing.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    anna77
    van
    5

    Een heerlijke taart!! Je hoeft maar een klein stukje, want het is wel machtig, maar erg lekker. Ik heb de chocoladestukjes eerst gesmolten voordat ik het door de roomkaas heb gemengd, geeft een mooi glad resultaat. En het moest bij mij iets langer (ongeveer 10 minuten) in de oven, anders was het midden nog niet stevig genoeg. - 26 jan 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren