Latijns-Amerikaanse steak met ui (bistec encebollao)

    Latijns-Amerikaanse steak met ui (bistec encebollao)

    2keer bewaard
    55min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik elke soort steak dat je wilt in deze makkelijk te maken stoofschotel, een veel gegeten gerecht in Puerto Rico. Serveer met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gr entrecote, dun gesneden dwars op de draad
    • 120 ml olijfolie
    • 2 eetlepels knoflook, geperst
    • 1 snufje gedroogde oregano
    • 1 (5 gr) zakje Sazon kruiden, zoals Goya
    • 2 grote uien, in ringen gesneden
    • 4 eetlepels azijn
    • 250 ml runderbouillon
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote hersluitbare zak meng je biefstuk, olijfolie, knoflook, oregano, Sazon kruiden, uien, azijn, bouillon en zout. Sluit de zak en schud om te mengen. Zet in de koelkast voor minstens 4 uur tot een paar dagen.
    2. Wanneer je klaar bent om te koken, doe je de volledige inhoud van de zak in een grote diepe koekenpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot het rundvlees makkelijk uit elkaar valt, gedurende ongeveer 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren