Knolraappuree met bacon

    (60)

    Een heerlijke combinatie van de 2 dingen die ik het lekkerst vind!


    46 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg knolraap, geschild en in stukjes
    • 2 eetlepels boter
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 225 gr bacon (of spek), gekookt en in stukjes
    • 1-2 eetlepels braadvet van het spek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De knolraap in een pan met zout water heel gaar koken.
    2. Intussen in een koekenpan de bacon lekker krokant bakken. Uit de koekenpan nemen, in stukjes snijden en apart zetten. Het braadvet bewaren.
    3. Knolraap afgieten en met boter, zout, peper en knoflook pureren. 1-2 eetlepels braadvet toevoegen, plus de bacon. Goed doorroeren en opwarmen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (60)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren