Libanese Fattoush salade

    (25)

    Een prachtige salade met pitabroodjes en verse kruiden uit het Midden-Oosten. Ik heb dit recept van een aantal Libanese vrienden, dus het is authentiek!


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 pitabroodjes, in stukjes gescheurd
    • 1 liter olie om te frituren
    • 100g romaanse sla, in stukjes gescheurd
    • 2 tomaten, in stukjes gesneden
    • 2 kleine komkommers, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 15 verse muntblaadjes, gehakt
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 theelepel verse koriander, fijngesneden
    • Dressing
    • 4 el citroensap
    • 2 theelepels witte wijnazijn
    • 1 snufje zout
    • 1/2 theelepel (citroen)peper
    • 1/2 theelepel gedroogde uitjes
    • 1 mespuntje selderijzout
    • 1 mespuntje knoflookpoeder
    • 4 el olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de stukjes pita in de koekenpan, niet teveel tegelijk. Bak ze in gedeelten bruin, en leg ze daarna op keukenpapier.
    2. Doe de sla, tomaten, komkommers, paprika, lente-uitjes, muntblaadjes, peterselie en koriander in een grote kom.
    3. Giet het citroensap en de witte wijnazijn in een kommetje. Breng op smaak met zout, citroenpeper, uitjes, selderijzout en knoflookpoeder. Roer de olijfolie erdoor.
    4. Roer de salade voorzichtig om met de gebakken pita en dressing. Voeg eventueel kruiden toe naar smaak en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (25)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren