Libanese koekjes

    Libanese koekjes

    14keer bewaard
    40min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn heel erg lekker, dit is een recept van mijn moeder, die het weer heeft gekregen van een Libanese vriendin. Dit recept is voor een heleboel koekjes, dus ook erg geschikt om kado te doen.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 225 gr boter
    • 225g margarine
    • 75 gr gemalen kokos
    • 330g havermout
    • 400 gr basterdsuiker
    • 500 gr bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl baksoda
    • 1 tl zout
    • 225ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Zet het gekookte water apart en laat afkoelen tot lauw. Meng boter, margarine, kokos, havermout, suiker, bloem, bakpoeder, baksoda en zout met de vingers tot een kruimeldeeg. Voeg lauw water toe en kneed dit door het deeg.
    2. Vorm van het deeg balletjes van 2,5 cm doorsnee. Druk plat met een vork of een bijzonder gevormde onderkant van een glas voor de afdruk.
    3. Leg ze op ingevette bakplaten en bak 10 minuten op 200 graden C / gasstand 6.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rose
    van
    0

    Lekker. Het deeg is behoorlijk nattig, waardoor het voor mij iig een illusie was vormpjes te maken. Dus de uiteindelijke vorm is zoals op het plaatje - 11 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren