Licht geschroeide bindsla met in de oven gedroogde tomaten

    Licht geschroeide bindsla met in de oven gedroogde tomaten

    1keer bewaard
    3uur10min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Bindslaharten worden enigszins geschroeid op de barbecue, dan geserveerd met in de oven gedroogde tomaten en een fantastische sjalot en balsamico vinaigrette. Dit is echt een prachtige salade voor een zomers etentje!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml olijfolie
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 8 roma tomaten, in de lengte gehalveerd
    • 2 sjalotjes, gehalveerd in de lengterichting en geschild
    • 125 ml balsamico azijn
    • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 420 ml olijfolie
    • 4 bindslaharten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur40min  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 100 C / gasoven stand 1/4. Meng olijfolie, de basterdsuiker, rozemarijn, tijm, zout en peper in een grote hersluitbare plastic zak. Doe de tomaten in de zak, sluit en schud om ze te bedekken met het kruidenmengsel. Rangschik de tomaten met de platte kant naar boven op een bakplaat. Bak de tomaten 2 1/2 uur in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.
    2. In een keukenmachine snipper je de sjalotten. Voeg de azijn en donkerbruine zachte suiker toe; meng tot een gladde massa. Voeg langzaam de 420 ml olie toe, zodat het mengsel al roerend dikker wordt.
    3. Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Bestrijk de bindslaharten met 1 eetlepel olijfolie en kruid met zout en peper.
    4. Plaats de bindslaharten op de voorverwarmde barbecue. Bak 5 tot 10 minuten, draai regelmatig, totdat ze lichtjes geschroeid zijn, maar niet door en door warm. Serveer ze warm op saladeborden omgeven door tomaten stukjes en besprenkeld met de sjalot dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren