Louisiana rode bonen en rijst

    Louisiana rode bonen en rijst

    2keer bewaard
    3uur30min


    832 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor als je op zoek bent naar een authentieke Cajun smaak! Serveer met tabasco en een klein scheutje ciderazijn in elke kom, voor dat beetje extra smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr gedroogde kidneybonen
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 2 eetlepels knoflook, geperst
    • 2 stengels selderie, gesneden
    • 1,5 liter water
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel gedroogde salie
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel Cajunkruiden
    • 450 gr rookworst, gesneden
    • 950 ml water
    • 375 gr witte rijst (lange korrel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 3uur5min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Spoel de bonen af, en laat ze een hele nacht weken in een grote pan met water.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de paprika, ui, knoflook en selderie in de olie gedurende 3 tot 4 minuten.
    3. Spoel de bonen af en doe ze in een grote pan met water. Roer de roergebakken groenten bij de bonen. Breng op smaak met laurier, cayennepeper, tijm, salie, peterselie en de cajunkruiden. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur lager tot medium-laag. Laat het geheel sudderen gedurende 2 1/2 uur.
    4. Roer de worst bij de bonen, en laat het verder sudderen gedurende 30 minuten.
    5. Bereid ondertussen de rijst. Breng het water en rijst in een pan aan de kook. Verlaag het vuur, plaats deksel op de pan, en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Serveer de bonen samen met de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren