Makkelijk Iers sodabrood

    Makkelijk Iers sodabrood

    4keer bewaard
    1uur20min


    593 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig recept voor Iers sodabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl baksoda
    • 3/4 tl zout
    • 500g (sultana)rozijnen
    • 1 eetlepel karwijzaad
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • 300ml karnemelk
    • 250ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180 C / gasstand 4. Vet een ronde 23cm gietijzeren koekenpan of een 23cm taartvorm in.
    2. Meng in een kom meel (bewaar 1 eetlepel), suiker, bakpoeder, baksoda, zout, rozijnen en karwijzaad. Mix in een kleine kom de eieren met de karnemelk en zure room. Roer het vloeibare mengsel door het meelmengsel tot het meel is bevochtigd. Kneed het deeg in een kom ongeveer 10 tot 12 keer. Deeg zal kleverig zijn. Doe het deeg in de voorbereide koekenpan of taartvorm en druk naar beneden. Snijd een diepe gleuf van 10x1cm in de bovenkant van het brood. Bestuif met de apart gehouden bloem.
    3. Bak 65 tot 75 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C . Laat afkoelen en stort het brood uit op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren