Makkelijk te maken gebakken zalm

    Makkelijk te maken gebakken zalm

    10keer bewaard
    55min


    2595 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige zalm recept voor beginners! Zelfs mijn dochter die het vertikt vis te eten vond het geweldig.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 geperste teentjes knoflook
    • 6 eetlepels milde olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 2 (170 gr) zalmfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bereid de marinade voor in een middelgrote glazen kom door de knoflook, olijfolie, basilicum, zout, peper, citroensap en peterselie te mengen. Leg de zalmfilets in een medium grote glazen ovenschaal en overgiet met de marinade. Laat het ongeveer 1 uur marineren in de koelkast, af en toe draaien.
    2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    3. Legde zalmfilets in aluminiumfolie, bedek met de marinade, en vouw de aluminiumfolie dicht. Plaats de zalm in aluminiumfolie in de glazen ovenschaal en bak 35 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gemakkelijk uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren