Mango cake voor bij de thee

    Mango cake voor bij de thee

    10keer bewaard
    1uur20min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Mango is een onvoldoende benut ingrediënt in cakes en muffins. Waarom zou je het niet proberen in deze heerlijke cake voor bij de thee? Een tropische smaak voor elke gelegenheid, het is een leuke afwisseling van de norm.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 175 ml plantaardige olie
    • 400 gr mango, geschild, zonder pit en in stukjes gesneden
    • 1 theelepel citroensap
    • 4 eetlepels rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng alle droge ingrediënten. Klop de eieren met olie en voeg toe aan het meelmengsel. Voeg de mango, citroen en rozijnen toe.
    2. Giet in 2 ingevette bakblikken (450 gr). Bak op 180 C / gasoven stand 4 (170 C / gasoven stand 3 voor glazen schalen) gedurende ongeveer 60 minuten of totdat een spies in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren