Marmer cheesecake met amandelen en chocolade

    Marmer cheesecake met amandelen en chocolade

    5keer bewaard
    2uur10min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke amandel-cheesecake die er net zo prachtig uitziet als dat het smaakt dankzij het marmer chocolade effect. Veel makkelijker te maken dan zijn verschijning doet vermoeden!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 340 gr chocoladekoekjes in kruimels
    • 50 gr fijngehakte amandelen
    • 50 gr suiker
    • 110 gr boter, gesmolten
    • 90 gr pure chocolade
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel amandelextract
    • 450 ml zure room, kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. In een middelgrote kom meng je de koekkruimels, amandelen, 50 gram suiker en gesmolten boter goed door elkaar. Druk dit in de bodem en tot halverwege de zijkanten van een springvorm (25 cm).
    2. Smelt de chocolade au bain marie onder af en toe roeren, tot de chocolade is gesmolten en glad is. Haal van het vuur en laat afkoelen tot lauw.
    3. In een grote kom, meng je de roomkaas en 200 gr suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een in. Meng het amandel-extract en de zure room erdoor. Giet 350 ml van de vulling in een kleinere kom. Roer de gesmolten chocolade in de kleinere schaal, klop hem dan luchtig door de rest van de vulling. Giet over de koekjesbodem. Met de punt van een mes draai je door de vulling om een gemarmerd effect te creëren.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Zet de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven gedurende 1 uur, met de deur dicht. Laat verder afkoelen op kamertemperatuur, zet dan een nacht in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren