Masht-o Khiyaar (Perzische komkommersalade met rozijnen en walnoten)

    (8)

    Dit is een Perzisch recept en mijn favoriete komkommersalade. Komkommers worden gecombineerd met geroosterde walnoten en rozijnen en een lichte dressing van yoghurt, verse dille en verse munt. De smaken kunnen gedurende een uur intrekken voor een absoluut goddelijke lunch of een salade als voorgerecht.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 275 gr yoghurt
    • 1 grote komkommer, geschild
    • ongeveer 2 eetlepels gehakte walnoten
    • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
    • 3 eetlepels grof gesneden rozijnen
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Laat de yoghurt door een fijne zeef bekleed met een koffiefilter of een stuk neteldoek sijpelen (er moet ongeveer 250 gr dikke yoghurt over zijn aan het einde).
    2. Schraap de zaden uit de komkommer en snijd de komkommer in dobbelstenen.
    3. Rooster de walnoten kort in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
    4. Roer de dille, munt, walnoten, rozijnen, zout en peper door de yoghurt en meng de stukjes komkommer erdoor. Laat gedurende 1 uur staan.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties