Met bolognese saus gevulde paprika

    Met bolognese saus gevulde paprika

    12keer bewaard
    1uur50min


    327 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor gevulde paprika's is gemakkelijk en lekker, met een op bolognese saus geïnspireerde vulling. Een kleinvormige pasta, zoals risoni, is een geweldig alternatief voor rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 90 gr witte rijst
    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 2 eetlepels gehakte wortelen
    • 2 eetlepels gehakte selderij
    • 6 paprika's (alle kleuren) stengels en zaden verwijderd, in de lengte doormidden gesneden
    • 225 gr rundergehakt
    • 125 gr pancetta of licht gerookt spek, in blokjes gesneden
    • 350 ml tomaten pastasaus
    • 60 ml rode wijn
    • 1/2 theelepel rode chilipeper vlokken
    • 75 ml kookroom
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. In een pan breng je water aan de kook. Voeg de rijst toe en roer. Zet het vuur laag, deksel erop en laat gedurende 20 minuten sudderen, of tot het gaar en luchtig is; zet apart.
    3. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Roerbak de wortelen en de selderij gaar. Voeg gehakt en pancetta toe, en bak tot ze bruin en verkruimeld zijn; giet overtollige vocht af en zet weer op het vuur. Voeg pasta saus, wijn en rode peper vlokken toe en laat 10 minuten stoven. Roer de room, de helft van de parmezaanse kaas en gekookte rijst erbij. Sudder 5 minuten meer, of tot de meeste vloeistof is opgenomen.
    4. Plaats paprika's in een ondiepe ovenschaal en vul met rundvlees mengsel. Besprenkel het geheel met de resterende olijfolie en bedek met de resterende parmezaanse kaas.
    5. Bak, onafgedekt 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren